Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Eγκαταλείπει την υποκριτική ο Μπομπ Χόσκινς επειδή πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον (http://news.in.gr, 8/8/2012)

..............................................................

Τέλος στην καριέρα του

Eγκαταλείπει την υποκριτική ο Μπομπ Χόσκινς επειδή πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον

Ο 69χρονος ηθοποιός άρχισε να παίζει πριν από σαράντα χρόνια σε βρετανικές τηλεοπτικές σειρές, πριν κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ
Ο 69χρονος ηθοποιός άρχισε να παίζει πριν από σαράντα χρόνια σε βρετανικές τηλεοπτικές σειρές, πριν κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο Βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς, πολύ γνωστός για το ρόλο του στην ταινία «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ» βάζει τέλος στην καριέρα του, επειδή πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του.

Ο 69χρονος ηθοποιός άρχισε να παίζει πριν από σαράντα χρόνια σε βρετανικές τηλεοπτικές σειρές, πριν κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ.

«Ο Μπομπ Χόσκινς επιθυμεί να ανακοινώσει ότι θα συνταξιοδοτηθεί μετά τη διάγνωση της νόσου του Πάρκινσον, που έγινε το περασμένο φθινόπωρο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ατζέντης του.

«Θέλει να ευχαριστήσει όλους τους υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε επί χρόνια και όλους τους θαυμαστές του που τον υποστήριξαν σε όλη του την υπέροχη καριέρα» προσθέτει.

Στον τελευταίο ρόλο του, ο Μπομπ Χόσκινς υποδύθηκε έναν από τους επτά νάνους στην ταινία «Η Χιονάτη και ο κυνηγός», η οποία προβλήθηκε φέτος.

Ο Βρετανός ηθοποιός έγινε γνωστός με την ερμηνεία του στο ρόλο του ντετέκτιβ Έντι Βάλιαντ το 1988 στην ταινία «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ» που συνδύαζε κινηματογραφικό φίλμ και κινούμενα σχέδια. Έπαιξε, επίσης, στις ταινίες «Η εκδίκηση του Κάπτεν Χουκ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ,   «Ταξίδι της Φελίτσια» του Ατόμ Εγκογιάν, «Κότον κλαμπ» του Φράνσις Κόπολα*, «J.F.K.» του Ολιβερ Στόουν (όπου υποδύθηκε τον Τζ. Εντγκαρ Χούβερ), το «Βρώμικο Σαββατοκύριακο» του Τζον Μακένζι (ταινία που τον ανέδειξε στα τέλη της δεκαετίας του 1970) και στο αριστούργημα του Νιλ Τζόρνταν «Μόνα Λίζα».
.....................................................
*: Θυμάμαι όταν είχα διαβάσει σε κάποιο περιοδικο του Λάλα, αν δεν κάνω λάθος, το περιστατικό της πρότασης του Κόπολα για τη συμμετοχή του Χόσκινς στην ταινία "Κοτον Κλαμπ".
Ο Χόσκινς στην Αγγλία ξημερώματα στο σπίτι του. Χτυπάει το τηλέφωνο. Ανήσυχος φυσικά το σηκώνει. Από την άλλη άκρη του σύρματος ο Κόπολα προφανώς από τις ΗΠΑ. Είναι και η διαφορά της ώρας. "Εδώ Φράνσις Φορντ Κόπολα". Ο Χόσκινς "Ναι, καλά κι εγώ είμαι ο Ριχάρδος ο Γ'." Και κατεβάζει το τηλέφωνο. Μετά από τρεις προσπάθειες, ο Κόπολα κατάφερε να πείσει τον Χόσκινς ότι ήταν όντως ο ίδιος. Αναφέρω το περιστατικό, για να υπογραμμίσω το δέος που προξενούσε το αμερικάνικο σινεμά στους ευρωπαίους καλλιτέχνες, ακόμα και στους ομόγλωσσους εγγλέζους.

.............................................. 

Και μερικά αποσπάσματα από την ταινία του Ρόμπερτ Ζεϊμέκις όπου ο Μπομπ Χόσκινς έπαιζε με συμπρωταγωνιστές... κινούμενα σχέδια. Κι αν ακούγεται εύκολο, φαντασθείτε ότι στα γυρίσματα έπαιζε με το... κενό, με κανέναν. Έπρεπε να εννοεί, να εξυπακούει την σύμπραξη των συμπαικτών του.  Έχω δει φιλμ πώς γυρίστηκε η ταινία. Τα βασανιστήρια που τράβηξε ο Χόσκινς ήταν τρομερά. Το αποτέλεσμα, βέβαια, εξαιρετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου