Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Έλληνες και μετανάστες έχουμε το ίδιο αίμα (13 Ιουλ 2012 | tvxsteam tvxs.gr)


..........................................................

Έλληνες και μετανάστες έχουμε το ίδιο αίμα

tvxs.gr/node/100491
 
 
 
 
 
«Ρατσιστή το παιδί σου χρειάζεται δύο φιάλες αίμα. Βρες το Ελληνικό. Όσο και αν ψάξεις δεν θα το βρεις. Έλληνες και Μετανάστες έχουμε το ίδιο αίμα».
 



Με την αφίσα αυτή   τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης- Θεσσαλονίκης- Δράμας -Ρεθύμνου και Αγ. Νικολού δίνουν μια πολύ εύστοχη απάντηση στις ρατσιστικές μεθοδεύσεις της Χρυσής Αυγής που τις προηγούμενες μέρες καλούσε σε αιμοδοσία μόνο για Έλληνες.
 
Να αναφερθεί ότι τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης από την στιγμή της δημιουργίας τους κάνουν καθημερινά την Αλληλεγγύη  πράξη προσφέροντας  σε καθημερινή βάση σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους, Έλληνες και μετανάστες, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς καμιά απολύτως δική τους οικονομική επιβάρυνση.
 
Τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης δεν έρχονται να υποκαταστήσουν το κράτος που αποσύρεται από τις προνοιακές του ευθύνες αλλά εντάσσεται σε ένα σύνολο πρωτοβουλιών που σήμερα αρχίζει να διευρύνεται και αφορά τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης για τους αποκλεισμένους κοινωνικά και οικονομικά πολίτες. Ταυτόχρονα συνιστά μια καταγγελτική απάντηση στην πολιτική των περικοπών και της εμπορευματοποίησης.
 
Πηγή: Alterthess
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου