Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ: Μότσαρτ, Μπετόβεν και διαδήλωση (http://www.nooz.gr, ΑΘΗΝΑ 14/06/2013)

.............................................................

ΕΡΤ: Μότσαρτ, Μπετόβεν και διαδήλωση

ΑΘΗΝΑ 14/06/2013


Υπό τους ήχους του Μότσαρτ, του Μπετόβεν, του Βέρντι, αλλά και με ταγκό χιλιάδες πολίτες εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το λουκέτο στην ΕΡΤ συρρέοντας μαζικά για μία ακόμα νύχτα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Από το απόγευμα πλήθος κόσμους κατέφθανε στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου, ο οποίος ήταν ασφυκτικά γεμάτος ακόμα και μετά τη 1 το πρωί.

Κλειστό ήταν επίσης το ανοδικό ρεύμα της Μεσογείων από το ύψος της πλατείας της Αγ. Παρασκευής, καθώς το πλήθος σε κάποιες στιγμές, ειδικά μετά τις 21.00 δεν χωρούσε εντός του προαυλίου και υπήρξε σημαντική πυκνότητα και στο δρόμο.

Το πλήθος ήταν ετερόκλητο
, ένα πολύχρωμο μωσαϊκό ανθρώπων, κάθε ηλικίας, ταξικής και ιδεολογικής προέλευσης.

Μπορούσε κανείς να παρατηρήσει αναρχικούς καθισμένους στο γρασίδι, έχοντας δίπλα τους ηλικιωμένες κυρίες. Αριστεριστές και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ με πανό και σημαίες, δίπλα σε μεσήλικες μεσοαστούς, ακόμα και ιερείς.

Το κλίμα ήταν ήρεμο, βοηθούσης και της μουσικής από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ που πραγματοποιήθηκε μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και μεταδόθηκε στον προαύλιο χώρο με γιγαντοοθόνες και μεγάφωνα.

Εξαιρετικά συγκινητικό ήταν το κλείσιμο της συναυλίας, όταν και εψάλη ο εθνικός ύμνος. Πολλοί μουσικοί και καλλιτέχνες, αλλά και απλοί πολίτες εκτός του κτιρίου, ξέσπασαν σε κλάματα...

Κατά διαστήματα την ατμόσφαιρα δονούσαν συνθήματα αλληλεγγύης, κυρίως από μέλη αριστερών οργανώσεων, ενώ μίνι παράσταση stand up comedy έδωσε ο Σίλας Σεραφείμ.

Αργά το βράδυ, και ενώ η συναυλία είχε ολοκληρωθεί, χορευτές με δική τους πρωτοβουλία έστησαν -σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ- μία μίνι παράσταση ταγκό.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι μουσικοί και οι χορωδοί όλων των μουσικών συνόλων της Αθήνας: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, Χορωδία ΕΡΤ, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων, Καμεράτα, Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, Φιλαρμονική Δήμου Πειραιά.


Προηγήθηκε ανοιχτή συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ και πολιτών στον προαύλιο χώρο, η οποία θα επαναληφθεί και το απόγευμα του Σαββάτου.






Το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟ

18:00
Συναυλία: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ
Η συμφωνική μουσική με πινελιές από ιταλικές καντσονέτες που θα παρουσίαζε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ στην προγραμματισμένη συναυλία της Ρόδου, που ακυρώθηκε πραξικοπηματικά

19:00
Συζήτηση: Η Δημοκρατία στο απόσπασμα
Ενώνουμε τις ιδέες μας για ένα κόσμο δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης

21:30
Συναυλία: Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ & Χορωδία ΕΡΤ
Όταν οι λαοί αντιστέκονται, οι Μεγάλοι Δημουργοί Εμπνέονται. Και τότε επέρχεται η Γέννησις: Άξιον Εστί. Όταν η Ιστορία Επαναλαμβάνεται, το Άξιον Εστί εμπνέει τους λαούς

ΚΥΡΙΑΚΗ

11:00
Δημιουργικό Παιχνίδι: Τα παιδία παίζει... στην ΕΡΤ!
Θεατρικό και βιωματικό παιχνίδι, εργαστήρια, κουκλοθεάτρο, καραγκιόζης, παιχνίδια, χρώματα κι αρώματα... στον κήπο της ΕΡΤ

15:00
Λαϊκό Γλέντι: Συλλογικές Κουζίνες και μουσικές της λαϊκής μας παράδοσης
Φέρνουμε το φαγητό μας, τα στρωσίδια μας και την καλή μας διάθεση και τρώμε, τραγουδάμε, χορεύουμε όλοι μαζί. Μοιραζόμαστε αγώνες, ψωμί κι αλάτι σε ρυθμούς μαγευτικούς

20:00
Συναυλία: Λυρικοί Καλλιτέχνες ερμηνεύουν άριες και οπερέτες

21:00
Μεγάλη Συναυλία: Καλλιτέχνες τραγουδούν για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου